Biti Dobar Podstanar – Kako Možete Imati Koristi

vaznost slaganja stanodavaca i podstanara

Zašto bi vam bilo stalo do toga da budete dobar stanar? Ako sebi postavite ovo pitanje, onda je ovaj članak za vas.

Biti dobar stanar/iznajmljivač ima mnogo prednosti. Najmodavci su ljudi poput vas i mene. Ako imate dobar odnos sa svojim stanodavcem i pokušavate pregovarati o zakašnjenju plaćanja ili nižoj stanarini, to će uveliko uticati na vaše šanse da dobijete ono što želite.

Drugi razlog da budete dobar podstanar je to što se stanodavci često nose s mnogo loših stanara. Ako svom stanodavcu možete dokazati da ste dobar podstanar, imate veliku prednost u odnosu na loše stanare. Cak ce i male stvari, kao što je samo pozdraviti stanodavca i nasmejati se, biti primecene.

U nekom ćete se trenutku također morati iseliti. Dobra referenca pri traženju stana za iznajmljivanje je zlatna.

Pa kako postati dobar iznajmljivač?

Evo nekoliko jednostavnih smernica koje će vas odvesti na dobru stranu vašeg stanodavca.

Plaćajte stanarinu na vreme

Ako vam je to teško, dodajte datum dospijeća u kalendar ili još bolje u mobilni telefon. Na ovaj ćete se način svaki put podsetiti.

vaznost slaganja stanodavaca i podstanara

Održavajte svoj stan relativno čistim

Osim očite činjenice da je to i bolje za vaše zdravlje, dobro je da vaše mesto bude čisto. Ako to ne možete učiniti, uverite se da je cist pre svakog pregleda.

Nema preterane buke ili zabave

Ako u stanu pravite žurke, na kraju ćete naići na probleme. Ako vaš stanodavac ne živi na imanju, gotovo je sigurno da će se u nekom trenutku vaši susedi žaliti. Bez obzira na to što će vaš stanodavac na kraju znati. U mnogim državama preterana buka i previse žalbi dovoljna je za izbacivanje podstanara iz stana. Iako to ne mora da znaci u svakoj situaciji imajte ovo na umu.

Ostanite u skladu sa zakonom

Ovo je samo po sebi razumljivo, ali nemojte kršiti zakon zabranjenim ili drugim kaznenim delima.

Rešite svoje probleme

Osim ako nije strogo potrebno, pokušajte rešiti vlastite probleme. Zakupci su obično jako zaposleni i ne vole da ih ometaju male stvari. Važno je znati razliku između onoga što bi vaš stanodavac trebao znati i onoga što on ne mora znati.

Sledite ugovor o zakupu

Pročitajte svoj ugovor o zakupu i svakako ga se pridržavajte. Jednostavne stvari, poput krecenja stana bez odobrenja, mogu vas dovesti u probleme.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *