Dvanaest Znakova Horoskopa

Značenje Horoskopskog Znaka

Horoskop se sastoji od dvanaest zvezdanih znakova u krugu oko naše planete. Položaj Sunca u zodijaku pri vašem rođenju odlučuje koji ste znak zvezde (ili sunčev znak). Evo njihovih osnovnih činjenica i značenja.

Znaci zodijaka u horoskopu

Postoji dvanaest znakova zodijaka, svaki širok 30°, što čini ukupno 360°, što je pun krug oko Zemlje. Odgovaraju istom broju sazvežđa zvezda na nebu, ali ove poslednje nisu podjednako široke.

U astrologiji horoskopskih znakova, položaj Sunca u zodijaku odlučuje koji ste znak zvezde (ili sunčev znak). Svaki horoskopski znak predstavlja osnovni karakter, tendenciju, koja shodno tome utiče na Sunce u vašem horoskopu.

Sunce nije jedino nebesko telo na koje u horoskopu utiče Zodijak. Svaka planeta se kreće kroz znakove zodijaka i menja karakter prema znaku koji trenutno zauzima. Sunce, Mesec i Planete su glavne sile u horoskopu, ali horoskopski znaci nijansiraju i menjaju njihov karakter.

Vaš znak zvezde – Sunce u Zodijaku

Vaš znak Sunca ili znak zvezde je vaš znak zodijaka. Vaš znak zvezde (ili znak sunca) je pozicija koju je sunce imalo u trenutku vašeg rođenja. To daleko od svega govori o vašim karakternim osobinama, ali Sunce je veoma važno u horoskopu, tako da ima veliki uticaj.

Sunce se kreće prilično stabilno na 1° dnevno kroz Zodijak, provodeći oko mesec dana u svakom horoskopskom znaku. Naravno, to je zaista Zemlja koja kruži oko Sunca, ali astrologija koristi geocentričnu perspektivu (gledano sa Zemlje), gde se čini da Sunce kruži oko Zemlje. U davna vremena se verovalo da je tako.

Imajte na umu da Sunce ne provodi tačno jedan mesec u svakom horoskopskom znaku, pošto dvanaest meseci nisu svi dugi 30 dana. Takođe, godina nije 360 dana, kao stepeni kruga, već 365 – i onda nešto. To je zapravo otprilike četvrt dana duže, što je razlog za naše prestupne godine, kada dodamo dan. Dakle, datum kada Sunce prelazi iz jednog znaka zodijaka u drugi može se pomerati iz godine u godinu.

Više o tome pogledajte ovde: Vaš horoskop.

Leave a comment

Your email address will not be published.