Razlozi Zašto Morate Kupiti Svoju Prvu Nekretninu

Iznajmljivači: Evo veoma jakih razloga zašto biste se trebali iseliti iz iznajmljenog stana i kupiti svoj prvi dom.

Ako još uvek ne posedujete vlastitu nekretninu i trenutno iznajmljujete, evo nekoliko vrlo, vrlo uverljivih razloga zašto biste trebali kupiti svoju prvu nekretninu.

Uživanje

Primarni razlog zbog kojeg biste trebali kupiti nekretninu je užitak koji će doneti vama i vašoj porodici. Trebali biste kupiti dom u kojem ćete voleti živeti! Bez sumnje, prva nekretnina koju kupite ne mora biti dom u kojem živite do kraja svog života. Kako sazrevate, prihodi će se verovatno poboljšavati, a vaše potrebe i želje za stanovanjem širit će se. Veroatno ćete prodati svoju prvu nekretninu i zameniti je većim, lepšim. Međutim, vaš primarni fokus pri odabiru vašeg prvog doma je kupovina kuće koja će vam doneti uživanje svakog dana kada tamo živite. Ako to učinite, poboljšanja u kvaliteti vašeg života biće bukvalno neprocjenjiva.

To je Investicija i Finansijska Koristi

Kupovinom nekretnine sada, ćete posedovati imovinu koja će rasti na vrednosti u buducnosti. Sve što trenutno plaćate za kiriju, novac se jednostavno potroši i nikad vam se više ne vrati.

Za razliku od kupovine kuće pomoću kredita; umesto da trošite novac na mesečnu zakupninu, otplaćujete kredit koji ste koristili za kupnovinu nekretnine. Sa svakom mesečnom uplatom saldo kredita se smanjuje, a kapital u vašoj nekretnini raste. Mesečna uplata ide za kupovinu nekretnine koja će povecati vrednost.

Privatnost

Kao iznajmljivač, nemate pravo na isti nivo privatnosti na koju vlasnik nekretnine ima pravo. Uobičajeno je da stanodavci zadrže pravo pregleda unutrašnjosti svoje imovine nakon što su zakupca o tome obavestili 24 sata pre pregleda. Kada posedujete svoj dom, niko nema pravo ući bez vašeg dopuštenja. Vi imate konačnu reč o vašem licnom prostoru na planeti. Vaš dom je vaše privatno utočište za vas i vašu porodicu.

Sloboda

Želite li sagraditi kućicu na drvetu u dvorištu za svoju decu? Želite li mrežu za odbojku koristiti za vikend utakmice s prijateljima? Želite li proslaviti rodjendan sa svojih 20 najbližih prijatelja? Biti vlasnik kuće pruža slobodu da radite sve te stvari i gotovo sve ostalo što je legalno. Nemate stanodavca koji bi vam rekao šta ne možete učiniti. Sloboda nema cenu.

Leave a comment

Your email address will not be published.